Domén név alapjai
Domain név avagy a Domén jelentése

Egyre többször találkozom zavaros dolgokkal a domén névvel kapcsolatban amelyeket az emberek gondolnak, ám sokszor rá kellett jönnöm ez nem is olyan egyszerű dolog főleg egy laikus számára, emiatt szerepeljen itt egy leírás pontosan mi is az a domain (ejtsd domén) vagy más néven tartomány név.

A domén nevet sokan egy weboldallal azonosítják, pedig ez nagyon nagy tévedés. Elsőnek nézzük meg miért is vagy egyáltalán szükségünk erre, mit csinál pontosan és társai.

Tovább a bejegyzéshez...

Hőség a számítógép ellensége
Hőség a számítógép ellensége

Immáron már legmagasabb hőségriadót rendelték el. És ez nem csak az embereket visel meg hanem a számítógépeinket is. Mi egy könnyed Rose fröccsel és kevesebb ruhával védekezhetünk a meleg ellen, viszont gépeinknek ilyen lehetősége nincs. Igaz fröccsöt kaphat bár nem túl egészséges a számára. Tehát a hűtésre maradnak más megoldások.

Tovább a bejegyzéshez...

Törölközőnap
Törölközőnap

Aki figyelmesen nézegette az oldal alján lévő érdekes és szórakoztató linkeket már találkozhatott a 42-es szám leírásával. Ma május 25-én ünnepeljük a törölköző napot, melyről úgy éreztem meg kell emlékeznünk.

Tovább a bejegyzéshez...


Üzemelteti a Wiking Számítástechnika Kft.

Az oldal készült: motor verzióján

tumblr hit counter

Szervereinken Ingyenes Ubuntu operációs rendszer fut Webhosting adminisztrálásra ISPconfig felületet alkalmazunk MySQL adatbázis kiszolgáló Weboldalaink phpMyAdmin felületen is elérhetők PHP5 futtatókörnyezet felel a dinamikus oldalakért Szervereink stabilitásá Gigabyte alaplapok adják Intel processor felel a sebességért